Teza la română cică a fost bazată pe un extras din Caragiale, având ca subiect conflictul dintre domnii Niţă Ghiţescu şi Ghiţă Niţescu. Păi, când ai de a face cu astfel de dificultăţi, sporeşti atenţia la detalii când redactezi subiectul. Sau nu. În fine, s-a strecurat o greşeală în subiect şi textul nu mai avea coerenţă, ceea ce i-a cam zăpăcit de cap pe elevi. O astfel de problemă se rezolvă simplu, prin faptul că profesorii îşi admit greşeala, nu depunctează, şi încearcă, pe viitor, să redacteze mai cu atenţie subiectele.
"Greşeala nu este atât de gravă, probabil a fost făcută la publicarea subiectelor. Eu cred că dacă elevii nu s-ar fi cramponat de numele de pe foaia de examen ar fi rezolvat cu uşurinţă subiectele. Subiectul nu a fost corectat, pentru că supraveghetorii erau de la alte materii şi nu şi-a dat nimeni seama"
Traducere: Nu suntem noi de vină. Elevii e proşti, n-aveau decât să ignore greşeala şi să treacă mai departe. Ei sunt singurii vinovaţi că nu au ştiut.
Păi eu, Gigel de clasa a VII-a, care dau prima mea teză unică, asud intens şi am tensiunea arterială a unui fumător obez de 90 de ani, număr liniile de dialog şi încerc să îmi dau seama ce zice Ghiţescu şi ce zice Niţescu, doar ca să îmi dau seama că ceva nu se vâjâie [am preluat expresia asta de la Drăgo, dar îmi place prea mult ca să nu o folosesc] şi tot în capul meu se sparg oalele? Profesorii care au fost şi ei elevi pe vremea dinozaurilor, au uitat ce înseamnă un examen? Mai ales primul examen?
Suntem o naţie în cadrul căreia aroganţa e în floare.
[sursa ştiri.ROL.ro]
ai zis-o!
ReplyDeleteglas in desert
ReplyDeletedesert social si scolar
ReplyDelete