Citeam un articol deja arhicunoscut despre copilele de 11 ani de pe formul Cool Girl, experte deja în sex oral şi anal [probabil încă virgine, deci, dacă se pot numi aşa], sfătuite fiind de prietenele lor să încerce, precum şi despre prunca de 14 ani care a făcut sex în grup. Iau în calcul posibilitatea ca totuşi citatele lor să fie fake, dar altfel erau tare mândre de personalitatea lor şi de cum îi satisfac ele pe iubi. O fetiţă de 13 ani era confuză că "dacă îşi începe viaţa sexuală, trebuie să o continue mereu?"... Educaţia sexuală corect făcută încearcă să prevină astfel de evenimente, astfel de interpretări prosteşti ale unui subiect aparent prea sensibil. Prea sensibil ca cineva, oricine, să le ia pe fetele astea, să le spună deschis cum stau lucrurile.
Vrem sau nu vrem să recunoaştem, anumite cunoştiinţe sunt necesare a fi dobândite de la o vârstă cât de cât fragedă, şi nu mă refer aici exclusiv la problema actului sexual, ci la a cunoaşte particularităţile mai delicate ale corpului uman. A te cunoaşte pe tine, să zicem. Cred că pentru generaţiile de fetiţe din şcoli, cel mai mult efort l-au făcut companiile de tampoane, care ţin prezentări despre menstruaţie cu scopul de a-şi vinde produsele.
A nu se confunda SexEdul acesta despre care vorbesc eu şi care ar fi bine dacă ar fi implementat şi pe la noi, aşa cum se face prin alte părţi, cu programele abstinence-only, care fac mai mult rău decât bine. Dacă ştiţi Penn&Teller's Bullshit!, poate vă amintiţi şi statisticile care arătau că deşi au fost finanţate cu peste un miliard din dolarii statului american, nu au schimbat cu nimic incidenţa raporturilor sexuale între adolescenţi şi, mai mult, cei care au participat la astfel de programe e mai probabil ca, în cazul în care trec peste jurămintele de castitate, să facă sex neprotejat. Epic fail, dacă pot şi eu să îmi dau cu părerea. [click aici şi vezi şi un mişto făcut de cei de la The Onion]
Concluzii? Da, păi să le trecem puţin în revistă:
- educaţia sexuală este benefică, nu încurajează actul sexual ci doar dă informaţii absolut necesare oricărui tânăr care trăieşte atât în universul de faţă, cât şi în mileniul 3.
- pudoarea [odios cuvânt] care încojoară subiectul este cât se poate de falsă, dar atât de densă încât cu greu s-ar putea schimba ceva
- dacă educaţia sexuală este dată copiilor de "prieteni binevoitori" [la care se va apela oricum în lipsa altor personaje în stare de o discuţie normală], rezultatele sunt dezastruoase.
Ce preferăm atunci? Adolescenţi de 16-18 ani care întreţin raporturi sexuale normale şi protejate, sau minipiţipoance de 11 ani care... [aici am vrut să scriu ceva de tras şi de în c*r, dar şi mama citeşte blogul] de dragul de a-şi păstra himenul intact? Pentru că aşa le-a zis lor o prietenă...
mda, e plin de curve deastea, care se fut cu toti de la varste foarte mici.. nush cum se face ca eu nu am dat de nici una :))
ReplyDeletepfff, imi amintesc de SexEd-ul care ni s-a tinut pe clasa a 12-a. :)))god cata caterinca am putut 5 oameni sa facem, am ajuns sa fim numiti imaturi de catre proprii nostrii colegi :)) In apararea celor 5, myself included, ne-am permis pentru ca stiam la varsta aia deja TOTUL :) Orele au fost cu un scop bun, si tinute de oameni care stiau ce fac, ne-au dat chiar si foi pe care sa completam denumirile :) dar au fost prea tarzii. nu se tin la oameni/copii de 12 ani! se tin la copii de 14 ani! pe clasa 9-a, cand exista sansa inca sa fie virgini, NU la sfarsit de liceu!
ReplyDeletecred ca acolo vroiai sa zici oameni de clasa a 12-a nu oameni de 12 ani. la 12 ani nu ar fi tarziu, in schimb la sfarsitul liceului suna ca un gen de "mno baieti, mereti la facultate, e cazul sa purtam o discutie despre cum nu barza aduce de fapt copiii"
ReplyDelete... dudes, sa fim seriosi. povestea asta merge pana cand copilul de 12 ani primeste acces la internet.
îmi place ce ai scris, ai dreptate. Da' până la urmă nu ţine numai de ce se discută în şcoli şi de informare, ci şi de caracterul persoanei (fetiţei). Că dacă e curvuliţă se trage în fund şi la 12 ani, cu toată înformarea. Şi până la urmă, dacă te interesează subiectul, e imposibil să nu găseşti informaţii referitoare la el.
ReplyDelete