Que hora es?

O telenovelă pentru cei care au făcut doar un semestru de spaniolă, în clasa a patra. Ce e interesant e că, fiind un copil care a stat mult prin preajma telenovelelor, cot la cot cu bunicile, eu chiar am învățat spaniolă de pe AcasăTV, de la Marimar și Sărmana Maria [cred că erau două telenovele diferite, așa-i?]. Subtitrările au fost tot de ceea ce am avut nevoie, păcat de vocabularul restrâns pe care îl am. Mai exact, pot spune și înțelege cam orice legat de corazon, de cafea cu parfum de femeie, de probleme de clasă [veșnicul "sluga se căsătorește cu stăpânul ei"] etc., dar foarte puține chestii serioase. Revenind, așadar, la youtube:

Updates

Știu că am ajuns să scriu mai rar. I-ar fi rușine Zelist-ului cu mine, ar spune haterii că nu am o atitudine profesională față de cititorii mei și, ce-i drept, ar avea dreptate. Așa că am să vă dau câteva updates la situația mea actuală.

1. Sunt foarte obosită și sper să îmi tihnească vacanța asta. Bineînțeles că la școală se simte deja miros de facultate, la cum dăm testele în regim de sesiune [de-ar anunța toți profesorii testele așa cum o face dl Sitaru, la început de semestru...]. Mai mult decât atât, acum trebuie terminată și revista, acum mi se așază cărțile în stivă din lipsă de timp de a le citi, acum trebuie mers la retușuri de poze, de vreo trei săptămâni mi-au scos iar unghia încarnată, acum două săptămâni a fost chef cu invitați de marcă de ziua mea, acum se încheie mediile, iar astăzi tocmai ce [un fleac] m-au vaccinat împotriva HPV. La matematică trag în mod constant. Cui nu-i place tehnica, să sară peste punctul 2. [Asta sună ca melodia "cui nu-i place dragostea, hei-ha!..."]

2. Tot astăzi am reușit într-un final să îmi configurez noul laptop așa cum am nevoie. De sâmbătă l-am primit [mulțumesc sponsorilor], un Lenovo ThinkPad SL510 cu o configurație foarte drăguță via emag.ro. Aceasta este prima postare pe blog făcută de pe minunata mașinărie, care are Core 2 Duo, 3 GB de RAM cu maxim 8 GB, DDR3, hard 250 GB, porturi de toate cele, destul de ușor la 2.24 kg... Dar, revenind la problemele cu configurarea, l-am primit cu Windows 7 Home Premium de 64 biți preinstalat și m-am chinuit trei zile să instalez tot ce avea nevoie. Or, dacă cu Yahoo Messenger și PeaZip nu am avut probleme, a fost un adevărat chin până am reușit să pun un SQL Server Management Studio Express. Am căutat pe 'jdemii de forumuri, de bloguri, am intrat de o groază de ori pe msdn, și am reușit abia cu un kit de Developer Edition, pentru instalarea căruia a trebuit întâi să scot Visual Studio de pe calculator. Și, minune, a mers. Desigur, când am încercat să reinstalez Visual Studio, am scăpat de dracu' și am dat de mă-sa. Sau de Bill Gates, depinde pe cine înjurați voi când nu vă merg instalările de chestii de la Microsoft. Până la urmă am reușit să rulez în compatibility mode și de instalat să îl instalez... dar de rulat nema noroc. Am sfârșit prin a umbla în regiștri [ca de obicei, cu frica-n sân] și finalmente am ieșit plină de glorie... Mintea umană bate mașinăria.

3. Întrebarea mea existențială de azi: Oare dacă s-ar întâlni Ioana Bălaș cu Ale Dascăl, m-ar mai iubi vreuna? Nu știu, dar cu siguranță că eu nu m-aș schimba nici față de una, nici față de celalaltă.

4. Iaca și un video des urmărit pe parcursul acestei zile:

Disney ca pe vremuri

Am văzut The Princess and the Frog şi mi-a picat tare bine. În sensul că totul era făcut în stilul în care îmi amintesc eu filmele de animaţie Disney. 2D, cu prinţese frumoase şi cu animale vorbitoare, cu personaje secundare taaare simpatice [aligatorul Louis şi licuriciul Ray făcând mare atmosferă, cam aşa cum făceau pe vremuri Baloo sau Timon şi Pumba], cu un personaj negativ interesant şi cu un happy-end în focuri de artificii.

Deşi unii s-ar înghesui să-mi amintească de faptul că am mai crescut între timp şi că nu am ce căuta prin lumea filmelor de animaţie, permiteţi-mi să nu fiu de acord. Filme precum Frumoasa şi Bestia, Ariel, mica sirenă sau Lion King, chiar şi Hecules mi-au plăcut atât de mult atunci încât încă îmi amintesc de ele cu drag şi le-aş revedea oricând. Nu mă încântă desenele 3D sau filmele live-action de la Disney, sunt mult prea old-school pentru asta.

În fine, celor care îmi împărtăşesc gusturile cu privire la animaţia de calitate, le recomand The Princess and the Frog, pentru o oră şi jumătate care să vă amintească de copilărie.

Leapşă

Leapşă primită de la Andreea, care merge mai departe la Gârby şi Miro.

Mi-am petrecut cea mai frumoasă vacanţă.
.. vara asta am fost printr-o grămadă de locuri, de la Muncel la Londra şi de la Lignano Sabbiadoro la Târgu Mureş
Când sunt suparat, întotdeauna… plâng de ciudă
Când ma indrăgostesc… plâng de ciudă
Cel mai fericit om am fost atunci când… m-am văzut intrată la liceu acolo unde vroiam
Nu spun niciodata NU propunerii de a… chiuli în masă
Prietenii spun despre mine ca sunt… impossibly active [am cerut aici părerea lui Drăgo, ştiind că va sumariza bine tot ceea ce e de spus]
Dacă ziua de mâine n-ar mai exista, azi as… da un chef cu toţi prietenii
Cel mai tare ma enervez atunci când… am de făcut chestii repetitive, stupide şi/sau plictisitoare
Am emoţii atunci când trebuie sa… vorbesc/dansez/etc. în faţa unei săli întregi pline cu necunoscuţi
Cel mai mult ma mândresc cu… soră-mea
Cel mai frumos cadou pe care l-am primit a fost… o floare
Nu aş renunţa niciodată la… Internet
Cea/cel mai bun/a prieten/a este… tot sorămea, plus apropiaţii care se ştiu
O zi este perfectă atunci când… începe şi se termină cu gânduri bune
Cel mai mare obstacol… temerea de obstacole
Cea mai mare greşeală… derivată din arctangentă
Frica cea mai mare… să nu mă ridic la propriile standarde
Persoanele cele mai necesare… soră-mea, familia, rockerii, colegii, IPWul
Cea mai mare dorinţă…

Edu.ro atacat cu flacăra violetă

Am dat astăzi simularea la proba de "Competenţe digitale". Ce e de spus? Epic fail made in Romania. Trebuia să intrăm în săli pe la 12 şi jumătate şi, ajungând oleacă mai devreme, am avut ocazia de a admira sigiliul pus pe sala de clasă, o foaie de hârtie ştampilată pusă cu lipici pe uşa minunatului laborator de info. Supraveghetorii, logopedul, consilierul, o profesoară de muzică şi una de engleză, deci oameni fără vreo tangenţă cu lumea competenţelor digitale, după ce găsesc cheia (prilej de bancuri nereuşite precum "şi ăştia, bă, în loc să dea sălii o cheie primară..."), ne aşază la locuri. Primim şi ciorne ştampilate "T.S.U. - Teze cu Subiect Unic", de parcă ar fi trebuit să ne facem planul de idei la apăsat butoane sau să scriem vreun roman pe foile de examen...

La ora 1 începe distracţia. Jumătate de oră alocată pentru 4 itemi. Primul, a crea un fişier text care să conţină numele nostru, celelalte legate de Internet. Mai exact, de făcut prin screen şi de downloadat ceva de pe subiecte2010.edu.ro. Întrebare de baraj: Ce se întâmplă când 'jdemii de tineri competenţi şi simulanţi accesează, în acelaşi timp, edu.ro? Păi să o luăm logic: glumeam când am adus vorba despre atacul energetic şi flacăra violetă, deci ne gândim la altceva. Ah, da, parcă de fiecare dată când se afişau subiecte sau rezultate la vreun examen serios nu se putea intra normal vreo câteva ore, pentru că toţi trepăduşii se băgau introduceau în seamă pe site chiar la început.

Exact. A murit, a crăpat, a cedat serverul. Nu e de parcă edu.ro ar fi Youtube sau Amazon, să aibă câte servere trebuie ca să prevină astfel de incidente. Şi începe toată lumea să apese pe F5... Atât de mulţi şi atât de des încât consilierul se uită mirat, întrebându-ne dacă F5 face aceeaşi chestie ca şi cum ai apăsa butonul de refresh din program. Încercăm diverse strategii, printre care "OK, acum toată lumea să iasă şi dacă-mi intră mie pun răspunsurile pe reţeaua locală!" sau downloadul de alte browsere (pe Chrome începuse să se încarce pe la 1:29, tot degeaba, că apoi s-au strâns materialele).

Şi, dacă unii au optat pentru a face print screen la eroarea 404, trebuie să admir originalitatea autorului anonim al următoarei imagini, de a desena în paint siteul edu.ro şi desktopul aferent. Din păcate munca lui/ei nu a putut fi salvată, însă aveţi mai jos reconstrucţia personală, după modelul văzut la Camelia, tipa care a stat la calculatorul de lângă mine:


Şi să mai zici că nu ne-am distrat... În rest, totul ok, probele sunt penibil de simple, a trebuit să apelez la Clippy doar la Powerpoint, unde nu îmi aminteam cum se adaucă efectele de animaţie la nivel de cuvânt, ci doar la nivel de obiect. Am prins drag de micuţa agrafă de birou animată, care prinde chiar bine dacă îi este solicitată prezenţa. M-ar enerva în continuare să apară cum îi vine ei cheful.

În fine, după atâta activitate brain-dead legată de calculator, mă gândesc să mă apuc azi de ceva programare, să fiu sigură că nu mi s-au fleoşcăit circumvoluţiunile. Succes la BAC, tinere speranţe! Spor cu stresiunea, studenţi de pretudindeni! Distracţie plăcută tuturor...

UPDATE: Rareş Giurgea a făcut asta:Tot respectul meu.

UPDATE NR. 2: Rog autorul primei imagini să îşi revendice lucrarea. E clar că a fost în sală cu mine, dar nu ştiu cine l-a pus pe share.

Cel mai cel

Citeam azi în Adevărul de Seară că ceva capsulă-minune de oţet este "cel mai natural devorator de grăsime". Întreb şi eu, cine decide care e cel mai natural devorator de grăsime? Ce face oţetul natural mai natural decât măslinele naturale sau lămâia naturală?

Sau să fie doar atracţia pentru cuvintele "natural", "pur" şi "esenţial", pe care le poţi alătura oricărui produs cosmetic şi să iasă un "best-seller"?

Edward e urât.

Nu mă interesează. Ştiu că gusturile nu se discută, la fel cum ştiu că Twilight e filmul/cartea de suflet a 'jdemii de fete la vârsta adolescenţei, dar Edward, marele vampir [care nu consumă sânge uman] al seriei mi se pare că arată oribil.
În primul rând că nu e masculin d-e-l-o-c. Are freză de cocalar şi moacă de servitoare bolnavă la stomac. Are o privire tâmpită, probabil vroiau să îl facă să pară înfricoşător/misterios aşa încruntat şi sobru cum e el, dar faptul că nu e un vampir propriu-zis îl cam face să îşi piardă din credibilitate. Prefer ca vampirii mei să fie ucigaşii nopţii, sexy immortal beings that feed on human blood, nu jucători de baseball abstinenţi rămaşi mereu la vârsta de 17 ani. Tipul e dat cu ruj, are sprâncenele vopsite şi profunzimea în limbaj a unei cizme. Nu-i de mine. Şi încă am folosit o poză reuşită.

Apropo, ştiaţi că dacă căutaţi "edward" pe google images prima poză e a lui?

Statistici

2.002.454 de români îşi serbează onomastica pe 7 ianuarie
1.464.311 dintre aceştia sunt bărbaţi, deci rămân 538.143 de femei dintre care 364.384 se numesc Ioana (Una dintre ele e Ioana Bălaş), restul fiind Ionela, Ionica, Nela etc.

De asemenea, mulţi cunoscuţi ai mei sunt născuţi în ianuarie sau, în orice caz, în perioada asta din an. De ce? Nu îmi explic, dar cu 9 luni înainte de iarnă e primăvară.

Şi totuşi e perioada mea preferată din an, pentru că după Crăciun şi Revelion e ziua mea de nume, ziua de naştere, chef cu rudele, chef cu prietenii, chef după chef după chef. Aşa că veţi înţelege de ce e o perioadă mai puţin propice pentru bloguit.

Sunt convinsă că dacă ar exista şi Sfânta Călina, ar fi plasată pe undeva pe la... să zicem 15 ianuarie.