Ora 5

"Cand s-a sinucis nefericita femeie? Oare si-a gasit moartea inainte de a se arunca in apele Muresului? (Monitorul de Timisoara) "


Ce ma distreaza pe mine la stirile de ora 5 este ca oamenii astia au vreo trei-patru povesti de baza, care le fac toate stirile, cu mici modificari pe alocuri. De fapt tot jurnalul e tot aceeasi varza de viol-furt-capsunari-sinucidere-viol-manele-moarte, doar personajele sunt un pic schimbate.

Una dintre povestile astea e drama copilului cu parintii plecati. O fetita se juca in scara blocului si a cazut de la etaj pentru ca nu erau sudate barele. Cine sa fie de vina? Administratia blocului? Sudorii? Firma de otel? Nici vorba... De vina sunt parintii care au plecat in Spania la munca si au lasat copila in grija bunicilor, motiv pentru care stirea se poate inchieia cu o nota tragica: "...din pacate sute de astfel de copii sunt lasati de parintii lor in tara si pot ajunge chiar sa-si piarda viata."

Pe de alta parte sinuciderea sau uciderea unui copil de catre un psihopat capata proportii teribile: "Copilul avea numai note de zece si toti colegii sai il iubeau foarte mult". Supertare, ce sa zic... Pun pariu ca si cel mai prostut si mai nepopular copil ar deveni peste noapte perfect daca ar fi ucis. Oaia neagra a clasei, copilul care abia isi trece corigentele si mai ca nu scuipa pe el toti colegii, devine dupa moarte un copil timid, bun la suflet, extrem de destept si de iubit de colegi si nimeni (vezi doamne) nu intelege de ce a trebuit sa moara.

Acum, ca odata baba pe care a calcat-o tractorul era din Caracal, altadata din Oradea, ca bietul copil (ucis/parasit de parinti capsunari/emo) era odata fetita de 10 ani si odata baiat de 12, ma lasa rece. Povestea e in principal aceeasi si tot ceea ce prinde la rating-uri, chestii lacrimogene, tragedii, faptul ca fata bulibasei se marita si nunta tine 3 zile cu lautari si Adi de Vito, nu ma impresioneaza deloc. Mai bine ar face doua randuri de stiri, adica sa puna mana sa gaseasca niste stiri normale, si pentru cei cu IQ peste 60.