Romantism şi kitsch

Se apropie Ziua Îndrăgostiţilor, care probabil va fi şi în anul acesta o reiterare a super-tradiţiilor de sorginte americană privind facilitarea comunicării interpersonale prin intermediul inimioarelor, ursuletzilor roz şi brelocurilor de 1 leu care strigă "I love you!". Şi cu această ocazie aş vrea să fac cunoscute marelui public (cei 20 de vizitatori zilnici care încă mai au chef de comentariile mele) că urăsc ceea ce a ajuns romantismul contemporan.

Zilele trecute era ceva film la televizor (la ora 8, deci nu era genul ăla de film), în care o tipă îi cedează unuia şi îl sărută. În scena următoare, pac-pac, fac sex înconjuraţi de lumânări. Lăsând la o parte faptul că ar fi luat cel puţin o oră-două până ar fi aprins sutele de lumânări din camera respectivă... cine face filmele astea? Cine ne bombardează cu toate reclamele idioate care promovează numai kitschurile?

Valentine's Day este exemplul perfect: o zi în care, chiar dacă în general eşti bizon/cocalar, poţi să-i declari iubire eternă piţipoancei (care, dacă a citit-o măcar pe Sandra Brown, va fi extaziată) şi eventual să primeşti şi ceva free sex.*

Sigur că mi-am amintit şi de fetele de la femina.ROL.ro, care au fost prompte şi au scos un articol despre Cina în doi de Valentine's Day, aşa că le citez din nou:

In restaurant aseaza-te in fata lui, de preferinta cu spatele catre o fereastra. Astfel tu vei sta in penumbra, iar el va fi luminat complet si usor de vazut. Misterul il va incita.
Bravos, Zorro! Stai în peumbră şi urmăreşte ca şoimii, dacă nu cumva se uită la fundul chelneriţei. Fii ciudată misterioasă şi sexy!

Barbatul care te invita la el acasa e un tip care e dispus sa te primeasca si in intimitatea lui.
Şmechero! Pe asta ai eufemizat-o...

Cina va fi doar un pretext pentru a-l ademeni cat mai usor in patul tau. Cu siguranta nu vei astepta prea mult ca el sa iti pice in "plasa".
Ce spuneam de free sex?

Dar, să dăm Cezarului ce e al Cezarului! Piţipoancele s-au combinat de mult, cu tot cu replicile astea jenibile şi cu declaraţiile de iubire luate de pe net de ziua lu' Vali. Aşa că noi, cei care ne credem mai presus de 14 februarie, ciocu' mic, că ei sunt la putere!

*Free as in beer, not as in freedom of speech, deci tocmai opus Linuxului - ceea ce dovedeşte şi de ce programatorilor nu le place Valentine's.

1 comment:

  1. salut, sunt baiatul viselor tale, incantat de cunostinta.

    uita-te in ochii mei si jura-mi iubire, io n-am sa te parasesc ca mor dupa tine!

    hai nu mai fi stresata draga si te scot intr-un beci de Valentinul asta. iti cumpar orice chestie roz vrei tu, si nici macar nu ma astept ca sexul sa fie pe gratis!

    o seara deosebita!

    ReplyDelete