Cum se scapă de virusul "românisme2009"

Umblă pe messenger un virus care trimite la adresa romanisme2009. [blogspot.com]. Ideea e să nu instalaţi nimic din ce vor ei să instaleze, chiar dacă ei spun că e divx, pentru că de fapt infectează sistemul şi trimite mai departe prin meenger la toată lista acelaşi link.

Cel mai simplu mod de a scăpa de el, pentru că cel puţin antivirusul meu nu l-a găsit ca threat, este să umblaţi în C:\Windows\System32 şi să ştergeţi fişierele libeay32.dll, ssleay32, YahooAuth.dll şi yahooui.exe.

Dacă vă dă eroare că nu se pot şterge, pentru că sunt folosite de un program care rulează (file is in use), reţineţi numele programului (cred că era yahooui.exe dacă îmi amintesc bine) şi intraţi în Task Manager, la Processes, daţi End Process la yahooui.exe, respectiv ce eroare v-a dat vouă. Apoi încercaţi din nou să ştergeţi fişierele dorite.

Din nou îmi pare rău pentru cei care au primit virusul de la mine şi sper ca asta să vă ajute să scăpaţi de el. Deocamdată listei mele nu i s-au mai trimis mesaje de ieri seară de când am "făcut curăţenie", deci presupun că soluţia a funcţionat.

PS: Toată operaţiunea se face cu messangerul ÎNCHIS. Nu sign out. ÎNCHIS.

10 comments:

  1. Eu am instalat Dr Web si mi-a sters yahooui. Am verificat pe http://www.virustotal.com/analisis/ celelalte documente care in norton imi apareau ca fiind modificate(nortonul nu mi-a descoperit ca e virus...)si vad ca sunt ok. Sper sa nu mai trimit la lume buzzuri sau linkuri, ca e cam aiurea situatia :)

    ReplyDelete
  2. ok, le-am sters sper sa functioneze.
    ms de indrumari

    ReplyDelete
  3. Eu am reusit sa-l sterg cu Kaspersky Anti-Virus 9.0.0.736 :)

    ReplyDelete
  4. eu nu reusesc sa il sterg X(X(X(X
    nu prea le am eu cu calculatoearele si nu stiu unde sa intru(Task Manager, la Processes, daţi End Process ).si ma chinui cu el de 5 zileX(X(X(.cine ma ajuta si pe mn ?:(

    ReplyDelete
  5. Vi s-a instalat ruland Internet Explorer? Sau altceva? de ex Firefox?

    ReplyDelete
  6. unde e task-ul asta ca am inebunit cautandu-l????

    ReplyDelete
  7. pentru a intra in task manager:
    apesi cu degetul inelar al mainii stangi tasta CTRL, tii degetul acolo in timp ce cu aratatorul apesi ALT (doua taste mai incolo). Tinand ambele butoane apasate, cu mana dreapta apesi DEL (Delete).
    Se va deschide ori task managerul direct, ori un dialog care te intreaba ce vrei sa faci, printre optiuni fiind si task manager.

    ReplyDelete
  8. N-am prins virusul dar a incercat sa ma vrajeasca pe mess. Ce pot zice decat ca e shmecher, chiar ai impresia ca vorbesti cu cineva. convingator, shmecher si ... romanesc :D

    ReplyDelete
  9. Salut , Multumesc de ajutor !!
    Insa , ce are daca faci operatia cu mess`ul deschis ?( asa am facut )

    ReplyDelete
  10. ms de sfat chiar era enervant ca nu se stergea, sper sa functioneze

    ReplyDelete