Minivacanţa & 1 Decembrie

Am fost în Ungaria cu cele patru zile de concediu forţat ale profesorilor, într-o excursie cu ai mei la Miskolc Tapolca. Şi în continuare mă gândesc la faptul că noi, cu tot cu potenţialul nostru turistic, habar nu avem să ne punem în valoare resursele. Oamenii ăştia au săpat piscine în peşteră, au pus instalaţii de masaj subacvatic, ţin o curăţenie exemplară peste tot... practic, după o vorbă din popor, au făcut din căcat bici. Ce e şi mai scandalos, e că preţul unei vizite la Miskolc, cu tot cu benzină, cazare şi intrări la bazin, este puţin mai mic decât acelaşi timp petrecut la Felix (adică la o aruncătură de băţ de Cluj).

Pe de altă parte, trebuie să recunosc că, oricât de penibil li s-ar părea unora, eu sunt, în definitiv, patrioată. La întoarcere, când am văzut cum se pregăteşte lumea de 1 Decembrie, mi-am amintit că pot comenta oricât de ţara în care trăiesc, dar tot a mea e. Şi, pentru asta, e faină. Am cântat pe maşină cu mama şi cu soră-mea cam toate cântecele patriotice pe care le ştim, de la Imnul Naţional la Hora Unirii, de la Din Ţara Moţilor şi până la Tu, Ardeal, de la Noi suntem români şi până la preferatul meu, Treceţi, batalioane române, Carpaţii, pe care vi-l las în audiţie aici.


VASILE SEICARU - TRECETI BATALIOANE ROMANE CARPATII

E o melodie care aparţine părţii bune a românilor. Şi, măcar din când în când, să ne amintim că şi această parte bună există şi trebuie să vorbim despre ea.

1 comment: