Originalitate. De unde?

Am impresia sau, odată spuse, unele lucruri îşi pierd valoarea? Sau nu spuse, ci repetate de infinite ori, până la exasperare... Oameni buni, mie îmi place Crăciunul, dar nu simt nevoia să mi se amintească în fiecare an că s-a născut Iisus, că bradul e bogat şi că lumina curată a sfintelor sărbători trebuie să fie în sufletul nostru, al tuturor.

Prefer un sincer şi la obiect Sărbători Fericite decât o polologhie de 3 pagini de SMS despre cât de frumos ne bate iarna-n geam şi cum mirosul de cozonac umple casa de fericire. Prefer ceva personal sau inedit, ceva scris de mâna omului care trimite mesajul, decât ceva luat de pe net şi trimis la toate numerele de telefon din agendă. Şi, dacă nu se poate aşa, mai bine nu trimiteţi, ca mine, care recunosc că am marea hibă de a nu fi în stare de a debita ceva coerent de Crăciun. Aşadar, nu trimit la nimeni urări călduroase mai lungi de câteva cuvinte.

Sărbători fericite tututor şi distracţie plăcută de Revelion, care se tot apropie...

4 comments:

  1. That just goes to show how unevolved we are as a species, din punct de vedere spiritual. Think about it - we celebrate the death and ressurection of Christ by telling children a giant bunny rabbit left chocolate eggs in the night. Ai citit biblia? there's no reference of chocolate or bunnies anywhere :)) Dar i guess giant bunnies is all we can handle, spiritually, at this point in our civilisation. :P

    ReplyDelete
  2. Si altii vor sa fie vesnic tineri, nu numai "Alphaville"..
    Macar de ar fi mai reusit decit originalul, dar e exact cum a zis Picard!

    ReplyDelete
  3. @ seamus:Cam ciudat sa trebuiasca sa comuti creierul ba pe engleza, ba pe romana; puteai sa zici si tu: Sarbatorim nasterea si moartea lui Cristos..bla bla. Dar NU! A trebuie sa ni te destainui in engleza, ca doar e la moda, si sa scapi asa intr-o ragaiala un cuvant in romaneste. Deranjeaza.
    On Topic(cred):
    Cat despre mesajele de sarbatori, nimica nu poate fi mai stresant.
    Un simplu "Sarbatori Fericite!" e dincolo de suficient, perfect de acord cu tine.

    ReplyDelete
  4. Atunci presupun ca si a ne simti deranjati e tot la moda ;)

    ReplyDelete