Minte de poli - episodul I

  • Am fost la Harry Potter zilele trecute, cu Ioana Bălaş şi Ştefan. Intrând în lift, îmi cade privirea pe plăcuţa de specificaţii, pe care scria "maxim 16 persoane în lift". Instantaneu m-am gândit că probabil e un lift pe 4 biţi... Moment în care mi-am dat seama că facultatea m-a stricat de cap.
  • Un coleg îmi povestea la curs că a visat o tipă ce avea mare nevoie de un FPGA şi că el avea unul şi vroia să i-l dea. Dincolo de implicaţiile freudiene, sunt sigură că facultatea l-a stricat de cap.
  • Tata îmi spunea, legat de gândirea de Poli, că la sală e recomandat, în funcţie de efectul dorit (forţă sau fibră), să faci mai puţin sau mai mult de 10 repetări. El s-a oprit la numărul 8, respectiv 16 repetări, ca să fie rotund.
În altă ordine de idei, sunt convisă că LD poate fi servit ca aperitiv pentru chefuri. 2 ore de învăţat la LD îmi fac o poftă de petrecere ca niciodată, ca dovadă ziua lui Jo de aseară (încă odată, la mulţi ani Jooo!). A confirmat şi Cătălina. Iar efectele adverse sunt puţine: o mică obsesie legată de cuvintele LEMON şi Hamming, precum şi un reflex idiot de a începe numărătorile de la 0 în loc de 1. Ceea ce "se merită"...

3 comments:

  1. Nu toate limbajele de programare incep cu 0 as base-index :P.
    Here's a nice read on the base-index topic:
    http://c2.com/cgi/wikiWhyNumberingShouldStartAtZero

    ReplyDelete
  2. :)) Nu ai ticuri legate si de matematici discrete? -> "care e probabilitatea ca..."
    Oricum, cea mai tare materie e LD :) clar!

    ReplyDelete
  3. Sa inteleg ca urmeaza un episod 2 :).
    Totusi, chestia aia cu fpga si fete in vise e deja destul de grava:)).

    ReplyDelete