Micul dejun al campionilor


Ca de obicei, mă simt vinovată că nu am scris demult, deși, tot ca de obicei, am un motiv bun. De data asta este începutul celui de-al doilea semestru, atât de temut de toți cei care au auzit legenda cu “Băăă... Păi în anul 2, semestrul 2, abia aștepți să vină sesiunea, că e mai lejer să înveți la examene decât să tot lucri ca prostu’ la proiecte...”. Să zicem că până acum se adeverește, deși probabil aș fi mult mai relaxată dacă nu aș pleca Sâmbătă în țări străine. Dar, despre asta mai târziu.

Subiectul de astăzi sunt pozele de hipsteri de pe Facebook. Bineînțeles că voi vorbi despre o singură subcategorie, căci a acoperi cu miștouri toate ipostazele penibile pe care le afișează hipsterii pe site-urile de social networking ar fi o muncă sisifică... Și de muncă sisifică am parte destul zilele astea.

Zilele trecute circula pe bloguri un filmuleț în care o tipă sare în piscină, iese la geam să se uite la priveliște și apoi scuipă niște platitudini pe tema “ia uite ce viață am eu!”, cu substrat de “să moară dușmanii mei ce deșteaptă sunt eu și în ce ape mă îmbăiez dimineața”. Filmulețul a fost parodiat de mai multe bloguri, cu tot felul de personaje sărind în cadă și ieșind la pervaz, ironia fină fiind că nimănui nu îi pasă ce faci tu de dimineață, unde te speli, dacă te cântărești și dacă te uiți sau nu pe geam.

Exact în aceeași categorie intră pozele cu micul dejun. Toți hipsterii au impresia că ei sunt singurii din univers care iau micul dejun sau care beau cafea de dimineață. Întreaga lume trebuie să se ploconească în fața micului lor colț din univers în care beau cafea dintr-o ceașcă haioasă sau de la o cafenea de fițe, din categoria care fac inimioare în spuma de la cafea. De la poze vivace cu razele de soare pătrunzând finuț prin fereastra de bucătărie și până la prim-planurile alb-negru ale ceștilor cu văcuțe, toată lumea își începe ziua cu ceva cu totul și cu totul special.

Dacă nu primești și câteva like-uri admirative de la prietenii tăi hipsteri, de-a dreptul hipnotizați de ce artistic ești tu când îți bei cafeaua cu raze de soare și inimioare... tot micul dejun a fost degeaba. A fost mainstream.

3 comments:

  1. Ai omis subiectele: hipsterii si dubstepul și hipsterii si ochelarii de soare in club...priceless

    ReplyDelete
  2. Într-un episod următor, probabil... :)

    ReplyDelete
  3. De ce oare să îţi pierzi vremea uitându-te la ei?
    Mai bine bea o cafea, dimineaţa, dintr-o ceşcuţă minunată, în bătaia razelor de soare! Merită!

    ReplyDelete