Ora 5 în sport

Din seria cititorii întreabă că nu-i doare tastatura, eu, care le știu pe toate, răspund, îl avem azi ca invitat special pe Vladi, care vrea să știe de ce, la știrile sportive, apar mai degrabă tipe bune decât sport. Dragă Vladi, îți mulțumesc pentru sugestie și sper ca răspunsul meu să fie pe măsura așteptărilor tale.

În primul rând, nicio știre nu e știre dacă nu are cuvântul sex în titlu sau un sân grețos la poză. Serios, nici măcar nu e nevoie să fie un sân frumos, sunt buni și modelul bunicuță bătrână cu sutienul de lână, sau cu sfârcurile cât farfurioarele de cafea. Important e să fie. Or, vezi tu, la ziare e ușor că pui sânul pe prima pagină, adaugi un titlu senzațional cu font de 160 și ai scăpat ușor. La televizor e ceva mai complicat, pentru că la orele la care se uită și soră-mea poți să dai numai sugestia sânilor. Cel mai adesea aceasta înseamnă referințe subtile la cât de bunăciuni sunt gagicile fotbalistului X sau Y, cine i-a trecut prin pat și ce au făcut, cine e fotomodel și defilează în chiloți... Astfel, țugulanul care se așază seara la sport.ro să râgâie o bere poate să grohăie fericit la ideea că undeva, în univers, oamenii se reproduc.

De altfel, și prezentatoarele sunt bunăciuni din același considerent. Crezi că la meteo situația e mai veselă? Vladi dragule, și toți cititorii de sex masculin, să fim serioși că nu vreți să o vedeți pe Romica Jurcă în pulovăr, când le aveți ca alternativă pe surorile Oprea în chiloți și cizme de blană [e frig, mă, normal că au cizme]. Știrile sportive nu sunt rocket science, se pot înțelege și din imagini. Totuși, de amorul artei trebuie să pună și oareșce trăncăneală înainte, atenția necesară în alte condiții ascultării știrii putând fi redirecționată spre decolteul pițipoancei care prezintă.

În al doilea rând că știrile sportive nu prea au drepturi de difuzare a imaginilor din Liga I, fotbalul fiind, desigur, singurul sport care se practică în [vorba lui Gherasim] iubita noastră țărișoară. De aceea, pot atinge doar subiecte ușor tangențiale cu fotbalul: scandaluri între verii Becali, ce talente ascunse au fotbaliștii [vorbesc serios, chiar am văzut aucm vreun an un material despre ceva negru de la Dinamo care făcea rap în parcare] și... pam-pam!... gagicile fotbaliștilor. Pentru că licența de difuzare a imaginilor cu femei la shopping nu e pe licitație și tipele astea se dau oricum în vânt să apară la TV să li se vadă silicoanele.

Pe data viitoare!