Nunți, bărbați vs. femei și alte generalizări virale

Constat că a venit sezonul nunților, având în vedere toate pozele pe Facebook. Fiind sezonul nunților, nu pot să nu constat că au apărut și articolele anuale despre cât de nașpa e la nunți, care generează la fel de mult sau chiar mai mult tam-tam decât nunțile înseși.

Rețeta e simplă. Scrii un articol cu toate lucrurile nașpa care se întâmplă la nunți, faci mișto de mireasă că se crede centrul Universului, că e o chinuială să planifici totul, că se îmbată oamenii. După care toată lumea îl ditribuie pe Facebook, hăhăind aprobator: "da, da, chiar așa e!". Exact aceeași oameni care distribuie articolul despre "Cele 5 mari defecte ale Capricornilor" ("da, da, chiar așa e!"), sau bancuri expirate despre cum bărbații sunt nepăsători iar femeile naive ("da, da, chiar așa e!").


Vorbim aici despre generalizări care poate nu-și au locul. Să derulăm caseta: e un chin să planifici nunta? Eu am nuntă anul ăsta și a trebuit doar să semnez două contracte și să cumpăr o rochie, dar sunt în grafic cu pregătirile. Cei care au impresia că nunta trebuie să isterizeze o femeie și să o facă să arunce cu flăcări pentru că "e ziua ei specialăăă!!!!" s-au uitat prea mult la emisiuni cu americani proști. Măritatul în sine nu e o realizare. Realizare e să țină ani mulți și fericiți cu aceeași înțelegere între oameni. Realizare e să ajungi să te sprijini reciproc cu partenerul/partenera și să faceți lucruri pe care singuri nu le-ați fi putut face, sau nu ați fi avut niciodată motivația/înțelegerea/sprijinul etc.

cum cred oamenii de pe Internet că sunt eu ca mireasă
cum sunt eu de fapt, ca mireasă
Dar divaghez. Se îmbată lumea? Păi și se îmbată și la alte chefuri, foarte bine că se simt bine. Cât timp nu vomează prin sală sau deranjează pe alți invitați, fiecare invitat este liber să se simtă bine cum vrea el/ea. Dai bani? Păi nu, că tot cei care dau bani decid cât și cum pun, așa cum decid dacă să vină sau nu. Noi personal am luat decizia să nu invităm "obligații" și puțin ne pasă cum iese numărătoarea darului la final. Ideea e să vină lumea care dorește să vină ca să se bucure cu noi.

Capisci? Dacă ești invitat la nunta noastră, nu veni dacă nu vrei. În rest, mai ușor cu butonul de "Share" data viitoare, că se pierd lucrurile interesante de pe Facebook printre generalizări infantile.