.lib

Nu vă enervează și pe voi librăriile/papetăriile astea "moderne"? Vorbesc foarte serios, am fost azi la diverta [Universității] în căutarea unui stilou cât de cât valid, gândind ca proasta că în centrul Clujului găsesc așa ceva. Ei bine, au redecorat sectorul cu papetărie de data trecută, așa că m-am trezit în fața unui conglomerat de chestii, majoritatea fără nicio legătură cu papetăria. Erau cabluri de toate felurile, jucării, coșuri de gunoi și decorațiuni de birou.

Din ce era cât de cât făcut din hârtie, 90% erau colecții cu diverși idoli [Hannah Montana, Hello Kitty, Camp Rock], compuse din caiete cu coperte tari la minim 30 de lei, agende magnetice la 45, pernă roz, ținător de creioane cum se pune pe masă [îmi scapă denumirea] la fel de roz și bineînțeles pixuri cu puf. Undeva într-un colț erau aruncate 3 sortimente de caiete proaste, ca dovadă cel mai bun dintre ele pe care l-am găsit și cumpărat sugativează în draci, vreo 2-3 blocuri de desen și câteva coli de hârtie pentru caiet mecanic, ascunse sub mormanul de hârtie de xerox roz și portocalie... pentru că, așa cum știm cu toții, roz e noul alb.

La fel, câteva pixuri serioase în secțiunea dominată de carioci colorate și markere cu ochi și guri zâmbitoare. Cât despre librărie, se vindea suc și ciocolată, deși mi-a fost frică să întreb la cât au punga de M&Ms, după ce am văzut chitanța de la rechizite...

Așadar rămân cu câteva întrebări: 1. Oare chiar nu își pot scoate ăștia banii din cărți, că trebuie să recurgă la ofertă de alimentară? 2. Dacă sunt om serios și nu vreau caiet cu Hannah Montana, unde mă duc? 3. Sunt exagerată cumva, sau sunteți de acord cu micile mele fixuri?

5 comments:

  1. La farmacie se vand numai medicamente?

    ReplyDelete
  2. nu, dar ma deranjeaza faptul ca parca se pune mai mult accent pe produsele de fitze decat pe lucruri necesare.

    mai exact, problema mea in ceea ce priveste papetaria respectiva este ca in loc sa ofere multe sortimente de caiete normale si de pixuri, are o oferta imensa de produse de "fitze" si lasa pe planul doi papetaria efectiva.

    ReplyDelete
  3. tinatorul de creioane nu s-ar putea numi simplu, suport de creioane? :))

    dany

    ReplyDelete
  4. pe Emil Isac, in zona UTCN, gasesti o papetarie clasica...succes!

    ReplyDelete
  5. In piata marasti este o papetarie foarte buna, mica de tot dar gasesti orice iti trebuie la preturi bune(fara Hannah Montana). O gasesti daca intrebi, e mai complicat de explicat unde e exact.

    ReplyDelete