Un viol adevărat

Nici nu pot să încep să îmi imaginez prin ce trece o femeie violată. Dincolo de asta, nici nu vreau să îmi pot imagina vreodată, pentru că sunt convinsă că e ceva extrem de traumatic, ce distruge psihic. Dar, pentru că feminismul și așa e la pământ, vreau să aduc în discuție unele aspecte ce apar din când în când în opinia publică.

Recent, un congressman din Statele Unite a făcut niște afirmații care au inflamat presa. Bineînțeles, este vorba de presa de afară, pentru că aici sunt ocupați cu alte lucruri (sper să apuc să scriu un post și despre asta în curând). Todd Akin, pentru că așa se cheamă individul cu pricina, a declarat live la un show de televiziune, că un viol autentic (”legitimate rape”) nu poate să lase femeia însărcinată, pentru că, aparent, corpul feminin se poate opune natural concepției în asemenea cazuri. Lucrurile au degenerat, apărând apoi detalii despre opiniile lui legate de avort, speculații cu privire la ce înseamnă “viol autentic”, ce înseamnă avortul, planificarea familială și contracepția la nivelul partidului Republican, au revenit în modă diverse opinii mai mult sau mai puțin extremiste legate de subiect.

Or, chiar așa, ce înseamnă “viol autentic”? Încă în secolul XXI, există persoane care dau vina pe femei pentru viol. Deci, din câte am înțeles eu din discuție, pentru ca un viol să nu fie tocmai “autentic”, femeia de fapt și l-a provocat singură. Toți mârlanii ies pe interval cu opinii de genul “Bă, și-a căutat-o cu lumânarea. De ce i-a trebuit să poarte fustă/decolteu? Păi aia cerea să fie violată.” și, tot de atâtea ori, mi se face greață că unii sunt în stare să gândească așa ceva. Ați auzit pe cineva să zică “E vina lui că a fost jefuit. De ce i-a trebuit să aibă portofel/ceas?” sau “E vina lui că l-au bătut. Ce i-a trebuit lui să umble cu maxilarul pe afară, ca să aibă ăia unde da?”. Dar, pe moment, să lăsăm analogiile și să revenim la treburi serioase. O femeie nu își dorește să fie violată. Nu se îmbracă pentru asta. Nu umblă pe tocuri ca să nu poată fugi. E o imbecilitate cruntă a susține asta.

Mai apoi, deseori cele timide, retrase sau cuminți sunt victime ale violului, pe principiul “Lasă că o învăț eu pe asta!”. Și, nu în ultimul rând, majoritatea cazurilor de viol nu sunt făcute exclusiv pentru plăcerea sexuală a violatorului, ci pentru senzația de frică a victimei [3]. Acum câțiva ani am auzit de un caz în care un violator castrat chimic ar fi recidivat, folosind jucării sexuale. Mi s-a părut ceva neobișnuit la timpul respectiv, după care a început să aibe sens. Recomand celor interesați articolele complete despre tipologia violatorilor. Aparent, pentru el conta doar faptul că victima opunea rezistență, că era terifiată și umilită... Toate astea pentru ca niște deștepți să poată spună că femeia și-a căutat-o cu lumânarea.

Părerea mea despre avort deja o cunoașteți. [dacă doriți să revedeți]

Surse:
[1] ThinkProgress: GOP Senate Candidate: Victims Of ‘Legitimate Rape’ Won’t Become Pregnant
[2] Evenimentul Zilei: Barack Obama, șocat de declarațiile congresmanului republican despre avortul după viol
[3] Wikipedia: Types_of_rape