Utile: Firefox Add-Ons

Daca esti ca mine, adica obsedat de Internet, ai venit unde trebuie. Desi postarile mele despre tehnologie nu au un public atat de numeros cat celelalte, precis am cativa cititori care au mereu deschise: Internetul, Messengerul, WinAmpul, cauta din cand in cand poze, se logheaza pe forumuri, siteuri, primesc mailuri s.a.m.d.

Browserul de Internet Firefox merita toate laudele si este folosit de marea majoritate a celor care vor "sa se dea pe net" in mod sigur si cat mai putin enervant (adica fara pop-ups cu reclame la Viagra si fara sa castige loteria din Bangladesh zilnic). Renuntati la Internet Explorer pentru Firefox si nu va va parea rau deloc, pentru ca totul este mult mai usor de organizat si, mai mult, aveti si Add-Ons.

Ce sunt Add-Ons? Sunt niste plug-ins. V-am lamurit? Atunci, daca nu, sunt niste extensii la Firefox pentru diferite scopuri: sa controlezi WinAmpul, sa deschizi messengerul, sa afli cum e vremea/cat e ceasul, toate fara sa iesi din fereastra de Firefox. Acest lucru salveaza mult timp si nu este atat de enervant precum vesnicul minimizat de ferestre, cautat pe google sau clickuit 2 butoane, apoi revenirea la Internet.

Eu tin pe Firefox un numar de 4 add-On-uri, printre care unul cu care imi schimb muzica, volumul, caut versuri si deschid muzica in WinAmp (din nou, fara sa ma ating macar de WinAmp, numai sa il deschid inainte), care se numeste FoxyTunes.

Un alt add-on este PicLens, care pare cu totul de pe alta lume. Un google search pe imagini realizat cu PicLens, pentru care am ales cuvantul crimson, arata cam asa:
Si un close-up:

... ceea ce combina nevoia aparitiei mai multor rezultate de pagina cu o calitate buna si o rezolutie mare (cu un singur click ajungi de la toate rezultatele la o imagine maaaaare si de calitate extra)

In caz ca folositi prea mult bookmarkurile, chiar si daca nu este nevoie, add-onul Read It Later ofera posibilitatea de a marca separat pagini din Internet pe care vreti sa le cititi mai tarziu, dar pe care nu le considerati atat de importante incat sa le adaugati ca bookmark (sau favorite, cum se spune in Microsoft Internet Explorer)

BugMeNot - si asta o sa va placa - va lasa sa va logati pe siteuri fara sa va inregistrati. Stiti si voi cand trebuie sa va inregistrati cu mail la un site de pe care vreti sa downloadati numai o melodie, iar apoi vi se trimit spamuri cu tona? Forget about it! Dati un right-click pe campul de inregistrare, selectati "Log In with BugMeNot" si nu veti mai trece prin asa ceva.

Atatia oameni, atatea interese, asa ca daca sunteti interesati de alte add-ons dati un search la Mozilla. Am incercat sa le pun aici pe cele mai bune, de fapt pe cele de care am eu nevoie. Daca vreti un add-on de traduceri, de corectare a spellingului, de predictii meteo, de "stat pe mess" etc., feel free to look them up...

Atat de pe planeta Geek, va salut.

PS: Dati un comment daca v-a ajutat cu ceva postul de azi si, eventual, daca ati gasit ceva interesant care mi-ar placea si mie.