Chioşcurile, un subiect inepuizabil

Din serialul choişcurilor, iată că Gardianul anunţă că acestea dau faliment, în timp ce magazinele de la colţ fac tot mai mult profit, mai ales că acolo e legal să vinzi şi ţigări şi alcool. Nu zău?

Deja m-am scârbit cu totul de ceea ce este la noi la magazin. Covrigii deja nu mai au gust (ori datorită faptului că se fac prea mulţi pe zi şi atunci nu se fac bine, ori datorită faptului că numai covrigi poţi mânca şi de la un moment sunt greţoşi), un sandwich la chiflă destul de bun este 5 lei şi de banii ăia mai bine pun de-o bicicletă. Mai rămâne numai sandwichul tip hot dog, ceva mai ieftinuţ, care însă nu e hot dog, ci e o pituţă cu o felie de şuncă ieftină şi una de caşcaval. Cum naiba să mai mănânci de la ei?

Pe de altă parte, când, la ora 12, se deschid porţile ca să iasă cei din clasele primare din şcoală, e ca sărbătoare. În spatele şcolii, după singura poartă deschisă, încep să ia drumul magazinului din colţ o grămadă de elevi, unii mai stau la o ţigară, mai pun o muzică de pe telefon, mai servesc câte o ciucalată şi viaţa e mai bună.

Situaţia are ceva perfid şi totodată ceva boem, relaxant. Câte prostii numai din cauza unora care nu se pot abţine de la consumul excesiv de sare, zahăr şi grăsimi...

1 comment:

  1. Cind eu eram la scoala (demuuult) era un singur chiosc.. dar si acum imi lasa gura apa cind ma gindesc ce produse aveau: covrigi proaspeti, sarati, cuburi de viespe, cornuri care mai de care mai apetisante, nelipsita Eugenie, mmmm.. La un moment dat erau si produse de zahar ars (era bataie pe ele).. Nu erau sucuri, tigari, cipsuri. Sandwitch-uri (iti aduceai de-acasa).

    ReplyDelete