Vulgarisme .inc

Prin periplurile mele în această lume deopotrivă fascinantă şi respingătoare a Internetului, dau de tot felul de specimene, de oameni care mă derutează din ce în ce mai mult. De fapt, atât de mult încâtnu pot să mă abţin să nu împart şi cu voi aceste superbe perle de înţelepciune.

Citez utilizatorul unui forum aici, sau mai degrabă utilizatoarea [după nume], care dădea o pildă taaaare interesantă:

Doamna profesoara de religie ne-a povestit cum ca se facuse o emisiune despre casatorie ,despre importanta faptului ca tinerii casatoriti sa fie curati inainte de nunta.La emisiune au fost invitati doi tineri,soti si sotie,cu principii de viata crestinesti dar si altii care nu aveau tocmai principii ortodoxe.In timpul emisiunii din discutie in discuti se putea observa ca moderatorul era de partea celor cu principii mai putin ortodoxe si l-a un moment dat , ii intreaba pe cei doi soti crestini care este motivul pentru care se vrea ca viitorea sotie sau viitorul sot sa fie curati inaite de nunta.La care sotul scoate o periuta de dinti din buzunar si-i spune:Aceasta este periuta mea de dinti,ma spal in fiecare zi cu ea,este curata.V-o ofer dumneavoastra sa o folositi cu mare drag de acum inaite.

După ea, potopul (de oameni uimiţi a la Dooomnu Daan): Frumoasa pilda! Pe cat de simpla, pe atat de profunda ... Si inca e prea adevarata faza cu periuta de dinti! ... aici tare bine ai spus lucrurilor pe nume.

Ia mai uitaţi-vă voi prin jur. Da, da: Toate ecranele, clădirile înalte, Internetul şi formurile pe care aţi postat aceste misoginisme monumentale... Încă nu a realizat nimeni în ce secol suntem? Nu mă leg de concepţiile morale, de credinţele exprimate mai sus, da' de unde până unde a ajuns soţia ta, fiinţa pe care teoretic ai luat-o de cât îţi era de dragă, să fie periuţa ta de dinţi?

Comparaţia părţilor genitale fenimine cu o periuţă de dinţi este extrem de nefericită. mai lipsea puţin şi ajungeam să comparăm femeile cu un sul de hârtie igienică sau cu şerveţelele de muci. Ajungeam să considerăm actul sexual numai o împlinire a unor nevoi fundamentale [ale bărbatului, femeia e doar mijlocul de împlinirea al acestor nevoi, nu?] Cum rămâne cu restul chestiilor care duc spre actul sexual?

Nebuni sunt şi vor exista întotdeauna, dar de ce ne luăm după ei? De ce le lăudăm iniţiativele şi îi transformăm în modele pentru alţii? De ce idolatrizăm afirmaţiile unor oameni precum acesta, care mă mir cum de nevastă-sa nu a plecat din emisiune imediat ce a auzit astfel de cuvinte?

Şi ne întrebăm de ce există atâtea nefericite bătute de soţi... Pentru că suportă, de-aia! Pentru că nu au curajul să taxeze astfel de exprimări.

1 comment:

  1. Aww come on...

    Nu-i chiar asa rau,

    eu cred ca toate femeile sunt egale











    intre ele..

    ReplyDelete