Caracterul ce nu aparține niciunei categorii


Mama mă cunoaște de mult. Nu numai că e obișnuită cu comentariile mele acide la adresa diverselor întâmplări cotidiene, știri, filmulețe ș.a., dar a ajuns să le poată și prezice. Așa că se mai întâmplă să îmi trimită subiecte incognito, sub forma unor linkuri sau remarci directe, la care știe că iau foc și iese de un post nou pe blog.

Așa e cazul și cu filmulețul de ieri (intitulat astăzi “Caracterul Oamenilor din sec. XXI” și probabil redenumit pentru că ieri era “Caracterul Feminin”), care prezintă scurta romanță a unei pipițe răsfățate cu un om cinstit și muncitor pe care inițial îl ignoră pentru că nu are BMW. Așadar, ca totul să decurgă cât mai lin, vă sugerez să priviți filmul (un click mic aici), apoi să reveniți la lista cu un milion de lucruri care sunt în neregulă:

1. Poleiala e degeaba. Puțin îmi pasă de BMW și de haine de firmă. Ești burtos, nebărbierit, neîngrijit și (cel mai important) ai privire tâmpă? Salut și la revedere.

Ierarhia greșită:

  • ghiolban cu BMW > bărbat frumos și deștept fără BMW > ghiolban fără BMW

Ierarhia mai aproape de adevăr, în continuare greșită:

  • bărbat frumos și deștept cu BMW > bărbat frumos și deștept fără BMW > ghiolban cu BMW > ghiolban fără BMW

Ierarhia mea:

  • bărbat frumos și deștept*. (Da, e o ierarhie cu un singur element.)

 *posibil semi-pițiponc sau ceva nenorocit, nu zic că am gusturile perfecte

2. Că tot veni vorba, în momentul în care dai sute de euro pentru haine de firmă și închirierea unui BMW doar de dragul de a impresiona/face sex o gagică, ești fie ipocrit, fie disperat, fie habar nu ai la ce folosesc banii. De exemplu puteai plăti gazul cu ei. Sau puteai să îi pui la ciorap. Până și a-i juca la păcănele era mai demn decât să îi folosești ca să dai jos ciorapii fini ai pipiței mai sus numite. Menționez o treabă: dacă dădeai ăia sute de euro pe haine ca să te simți tu mai bine în societate sau ca să mergi la un interviu (nu că munca de cărător de mobilă "Mircea, fă-te că lucrezi, ridică un scăunel și apoi freacă menta împreună cu colegul tău pe canapea, în timp ce el scrie mesaje și tu te holbezi la femei" nu ar fi o muncă nobilă ca toate celelalte, dar poate vrei ceva mai mult, care să îți cumpere un BMW adevărat), la un examen, la școală... atunci era altă treabă.

Dar dubios e că, pentru un muncitor low-pay cum apărea tipul din clip, are și un apartament foarte frumos, bine mobilat și dotat. Asta e puțin incredibil, în cazul în care nu cumva a împrumutat și apartamentul ca să dea bine pentru gagică... Dar să îi dăm licența poetică și să nu intrăm în amănunte.

3. Nu te îngrijești numai pentru femei. Dacă vii la lucru cu părul slinos, nebărbierit (și să fim serioși că nici nu ești Adonis la corp) și mai ales dacă și faci fața asta:



NORMAL că tipa nu vrea să aibă nimic de a face cu tine (ceea ce nu înseamnă că te-ai descurca mai bine cu bărbații). De fapt, și în poleiala de mai târziu din filmuleț (vezi punctul 1), aproape o calci cu mașina și îi zâmbești ca un obsedat. În plus, cine mama naibii se urcă în mașină cu un străin? Mai ales un străin care era să vă turtească sub BMW în parcare? Nu v-au învățat mamele voastre mai bine decât atât?

Epilog (important): Da, nenorocita cu ciorapii e o pițipoancă infectă, care atunci când e aproape lovită cu mașina face botic, se răsfață ca ultima prințesucă de Cacasburg și mănâncă chipsuri cu eleganța unui porc mistreț, dar asta a remarcat toată lumea. Asta era presupusa lecție a filmulețului. Că femeile sunt rele și superficiale. Dar punctul nostru de vedere? Noi, cele pe care le judecați că nu socializează cu muncitorii? Cititori de sex masculin de pretudindeni, când a fost ultima oară când ați invitat-o în oraș pe domnișoara grasă care spală pe jos?

2 comments:

  1. Frumos postu :D Dar am si eu o curiozitate... Cum se numeste melodia din videoclip ?

    ReplyDelete
  2. Mat Kearney - Sooner Or Later, scria printre comentarii :)

    ReplyDelete