M-a lovit nostalgia

Rememoram cu o prietena cateva refrene care au fost la vremea lor foarte cunoscute... Circa 2000 sau anii '90 tarzii, cu trupele gen

Angels: "Asa-s baietii umbla numai dupa fete/ Roscate, blonde, satene si brunete"
AXXA: "Marea te cheama la ea/ te cheama mareeeaaa"
Andre: "Lasa-ma papa la mare/Vreau distractie si soare", "Mosule ce tanar esti", pantofii cu patforme, miscarile din cap si maini, sariturile specifice
Bamby: "Plangeam cand ii vedeam impreuna/Plangeam cand ii vedeam tinandu-se de mana"
Candy: "Esti cazut din cer/Te-am lovit dar sper/Ca daca te iubesc/Iti va trece mult mai usor"

(pana aici zici ca alfabetic le-am luat)

A.S.I.A.: "Mama spune nu fa plaja goala/Nu bea gin, bea apa minerala/Dar pan-la urma o sa ma disrez la greu/Pan-la urma o sa fac cum vreau eu"
N&D: "Hai vino inapoi/Sa fim iar amandoi/Vino la mine/Vreau sa fiu iar cu tine"
Akcent: "Acum te las, te parasesc, te-as lua cu mine/Dar n-am bani de bilet"
Body&Soul: "Ies pe strasse la plimbare cu masina mea/Urla muzica in boxe, vreau s-agat ceva/Ne-au topit caldurile/Se dezbraca toate fetele... eeee"
Valahia: "La mare, la soare/Fetitele sunt goale/Femei adevarate/Agata-le pe toate"

si nu stiu cine canta asta: "Jimmy, Jimmy/Iubesti fetitele-n bikini/Dar pe tine cine te mai iubeste Jimmy?"


Era plin la mare de melodiile alea penibile, care durau cam o vara-doua... si totusi, ce imi placeau! Inca au ramas imprimate undeva in memoria mea de-a dreptul damnabila cateodata si ies la iveala cand ma astept mai putin. Da, erau idioate, erau stupiditati pure, dar nu le reneg acum. Nu am sa spun ca toata viata am ascultat muzica buna si elevata.

Pe cand winAmp-urile nu erau pline cu giga intregi de muzica, trebuia sa ma rezum la casete si la primele CD-uri compilatie. Cred ca si acum am o colectie intreaga de CDuri vechi primite gratis cu reviste, care erau pline de "hiturile verii" (si nu erau manele) sau "girl power collection"...

Sunt singura care mai fredoneaza din cand in cand hiturile de atunci? Ma refer la astea pe care le-am enumerat si inca vreo doua viniluri (discurile alea mari de pe pick-up) cu care am crescut si care imi mai intra uneori in repertoriul de sub dush: Best of Madalina Manole si soundtrackul din The Bodyguard, by Whitney Houston.

2 comments:

  1. vai, şi cum ai uitat de "u-a-a, ciocolata e a mea şi eu nu, nu, nu, nu o dau la nimenea!"? :D

    ReplyDelete
  2. da, apropo de asta, acum vreo doua saptamani am facut si noi o chestie de genu in clasa. fiecare isi mai amintea cate o melodie din "tineretile noastre"...:) "In vara asta fac tot ce-mi trece prin cap, aaaaaa" sau..."mosule ce tanar esti"... ce vremuri mai!:))

    ReplyDelete