Pagini impare și descrieri care nu spun nimic

Am avut mereu curiozități insignifiante. De ce sunt autobuzele/troleibuzele numerotate așa cum sunt, deși aparent nu au o ordine anume? De ce se topeau prizele de la mașina de spălat înainte să o mut? De ce mp3 playerul meu ieftin și chinezesc pornește mereu de la aceeași melodie, indiferent cum îl închid? Dar curiozitatea mea de astăzi se leagă mai mult de fetele de la paginile impare din ziarele cu mare tiraj din România. Să fim înțeleși, nu mă interesează efectiv fetele, ci micuțul paragraf de înțelepciune atașat fiecăreia.

Mă întreb dacă ele își scriu propria descriere, sau este câte vreun ciumete de la Libertatea care are impresia că zodia e esențial de cunoscut? Pentru că toate aceste descrieri sunt făcute după același tipar, a cărui primă regulă pare a fi lipsa de sens și de utilitate. Bun, prezentăm o fată. Ce spunem despre ea?

Dincolo de faptul că nu poți descrie în două rânduri pe nimeni, pițipoancele astea sunt toate trase la indigo în cel mai urât mod posibil. Toate au două mari hobby-uri în viață: shoppingul și călătoriile. Probabil că dacă ar fi mai mult spațiu sub poză, ar completa că preferă shoppingul și călătoriile pe banii altora, iar călătoriile trebuie să fie cât mai relaxante pentru creierul lor delicat, deci a zace pe un iaht e mult preferabil vizitării unui oraș sau, doamne ferește!, a unui muzeu. Dar pentru a face mai mult loc sub poză ar trebui să micșoreze poza efectivă și implicit sânii dezgoliți ai micuței intelectuale.

Așadar toate sunt pasionate de shopping, sport pe care nici măcar nu pretind să îl înțeleg. Adică dacă vreau să îmi cumpăr ceva, știu dinainte că am nevoie de acel obiect/zdreanță și merg să îmi aleg din magazin. Dacă am timp de pierdut în așteptarea cuiva, atunci probabil că voi intra și eu undeva să pierd vremea, i.e. într-un magazin. Dar nu m-aș duce de bunăvoie, dacă nu aș avea nevoie de nimic și nici n-aș avea ce căuta în mall. Cât despre călătorii, să zicem că intră în hobby-urile mele, însă nu pe podium. Călătoriile fără oameni interesanți mi se par cel mai insipid lucru...

Dar să revenim la pițipoance și să facem o recapitulare finală. Dragi cititoare, niciodată nu putem ști prea multe. În această zi minunată, am învățat că o poză cu țesut mamar (mama citește blogul, nu pot să spun țâțe) se descrie în mod profesionist după cum urmează:

[Nume]. Focoasa [blondă/brunetă/șatenă/roșcată] este în zodia [introdu zodia] și este absolventa Facultății de [introdu aici orice în afară de Poli, preferabil o facultate care produce șomeri pe bandă și/sau pițipoance profesioniste]. Hobby-urile ei sunt shoppingul, călătoriile și mașinile puternice.

2 comments:

  1. Daca chiar te pasioneaza subiectul, uite niste lamuriri. (Stiu sigur ca e valabil pt RATB Bucuresti, nu pt Cluj):
    Autobuzele au numere cu 3 cifre, troleibuzele si tramvaiele cu 2 cifre (denota motorizarea).
    Autobuzele cu 1-3 cifrat sutelor denota linii urbane. Cele cu 2 si 3 dubleaza anumite tronsoane cu incarcare mare. (Par example, 226 este dubla lui 126)
    Cele cu 6 denota curse rapide, speciale si de weekend, dar pot functiona si pe cele normale.
    Tramvaiele au alocate intre 1-50, troleibuzele intre 65-99.
    In general liniile 3xx au avut caracter rapid pana prin '80 (opreau in mai putine statii).
    Imi pare rau ca n-am reusit sa-ti raspund la intrebarile mai profunde about life, the universe, and everything (42? :D)... but you know. Baby steps.

    ReplyDelete
  2. La Cluj e cu totul aiurea, sau eu cel puțin nu am putut descoperi logica până acum.

    În afară de faptul că tramvaiele sunt 101 și 102 (cred că este și 103, nu mă pricep), tramvaiele și autobuzele pot avea una sau două cifre. Unele lipsesc din numărătoare (de la 10 la 20 de exemplu).

    Plus că mai sunt tot felul de adăugiri de genul 24B (barat), am vazut si ceva indicativ cu P, iar 25N e autobuzul de noapte (care, în mod ironic, merge pe traseul de zi al unui troleibuz).

    De cartiere nu cred că se leagă, sau de ordinea în care au fost înființate/modernizate liniile... Dacă cineva din Cluj știe răspunsul, îl aștept cu nerăbdare :)

    E fain că măcar în București există o logică.

    ReplyDelete