Despre somn

Nu aveţi câteodată impresia că am putea realiza atât de multe dacă nu ar trebui să ne petrecem o treime din zi dormind? Uneori mi-e efectiv frică să mă culc, pentru că ştiu că, în starea aceea vulnerabilă şi ineficientă, voi pierde momente din viaţă.

Şi, pe lângă toate astea, sunt multe lucruri care trebuie făcute, sunt multe lucruri pe care pot şi îmi place să le fac. Am 20 de ani şi energie cât încape. Energie pe care trebuie să o folosesc cumva, să o văd materializată, pentru că altfel mă apucă temerile că peste 20-30 de ani îmi va părea rău că am dormit acum, că am fost statică acum, că am pierdut vreme preţioasă. Va fi destul timp de stat la orizontală cu ochii închişi, atât pentru mine, cât şi pentru toţi noi ăştia ce facem umbră pământului. Aşa că niciodată, niciodată, nu lăsaţi lucrurile pe mai târziu.

Învăţaţi, munciţi, scrieţi, desenaţi, alergaţi, ieşiţi în oraş, faceţi totul cu pasiune... Stoarceţi fiecare picătură de fericire din momentele fericite, fiecare lacrimă din momentele triste şi niciodată, dar niciodată, nu trăiţi în gri. Trăiţi în alb şi în negru, dar niciodată în gri. Eu sunt fericită.

1 comment: