Ah, relationships

Mă amuză statutul de in a relationship. Mă amuză mai ales în cazul persoanelor sub maturitatea necesară de a-și da seama ce înseamnă statusul respectiv pe Facebook și ce înseamnă el în viața reală. In a relationship with Măriuca nu înseamnă că am ținut-o de mână pe Măriuca, că am prins-o de fund, sau că ne-am pupat în colțul camerei la cheful de aseară. Și e mult, mult mai rău când acel in a relationship se transformă în clasica dragoste eternă ce durează trei luni.


M-au enervat întotdeauna oamenii care se expun în mod ostentativ, iar dacă tot se expun, măcar să își gândească puțin dinainte strategia, ca să nu ajungă de culmea penibilului după 2-3 săptămâni. E vorba despre cuplurile alea care au ‘jdemii de poze cu prim-planuri de săruturi (unele editate în Paint și decorate cu steluțe, inimioare și sclipici roz) și se “iubi moolt” deși se cunosc de maxim o lună. Genul de oameni care își scriu pe Wall citate siropoase și pline de subînțeles, legate de ce a spus Shakespeare despre dragostea eternă, despre cum haterii/intriganții/încuiații din lumea exterioară nu îi pot înțelege pe ei și iubirea lor. Genul de oameni care își trimit postere siropoase cu hipsteri și mediocrități scrise în engleză: “Being far from you is the most difficult thing ever” sau “Let go and let’s run away...”.

Fast forward peste două săptămâni. Unul dintre ei, dacă nu ambii, nici măcar nu trec de la in a relationship la single, ci trec direct la alt prieten/altă prietenă. Dispar pozele cu sclipici roz și inimioare care stăteau înainte ca poză de profil. Dragostea lor eternă e brusc “mehh... tipa aia?” sau “lol, ăla?” și, cel mai probabil, vor începe exact același comportament cu noua persoană. Din nou dragoste eternă.

Să se înțeleagă că nu am nimic înpotriva dragostei, iubirii și celorlalte sentimente din gamă. Dacă ele sunt chiar trăite și simțite în plinătatea lor, sunt de-a dreptul halucinogene, miraculoase pentru corp și minte în toate felurile posibile. Da, am iubit. Da, am fost și iubită (surprinzător dar adevărat). Dar nu am făcut paradă ieftină pe Facebook și nu am scos ochii nimănui. Și, mai ales, au fost sentimente adevărate, ceea ce mă îndoiesc că a fost cazul pentru toți minorii in a relationship pe care îi aveți pe Facebook.

4 comments:

  1. Vrei sa spui ca eu, care sunt in a relationship pe facebook, si sunt asa de mai bine de un an jumate de cand sunt cu ea, fac parada ieftina doar pt ca afisez aceasta informatie pe facebook?
    Vrei sa spui ca tu, fiind intr-o relatie, n-ai pune-o la relationship status la facebook, pentru ca e...parada ieftina?
    Nu toata lumea care isi modifica acest statut virtual face parada de asta. Tu ai pus semn de egalitate intre cele 2. :P

    ReplyDelete
  2. a, nu vroiam să se înțeleagă asta. mă refeream la:
    1. statuturile de in a relationship puse de prunci de 13 ani care nu pot fi in a relationship pentru ca inca nu au responsabilitatea de a merge singuri la scoala, daramite sa fie alaturi de altcineva (call me old fashioned, la mine in a relationship inseamna sa contezi pe acel cineva si vice-versa, nu numai sa iesi la cafea/in parc)
    2. parada ieftina efectiva, cu oameni care se iubesc etern dupa doar o saptamana de cand s-au cunoscut, cu pozele cu ei doi in mijlocul unui french kiss (puse eventual la profil) etc. Si bineinteles dragostea aia eterna nu dureaza foarte mult... Trebuie sa cunosti tipologia, sau numai eu am prieteni de-astia pe facebook? :P

    nu faci parada ieftina prin informatie efectiv, ci prin restul lucrurilor, cele... adiacente, pe care le pune lumea pe facebook.

    ReplyDelete
  3. ah, si da, mi-as pune la status daca as fi in a relationship. si tu ai dezlegare, pentru ca suntem cat de cat la varsta la care putem paria pe cat va dura o relatie.

    astia micii isi imagineaza ca daca s-au tinut de mana, dar sunt total diferiti ca personalitate si, in mod normal, nu au nicio tangenta sociala... stuff works. well it doesn't.

    ReplyDelete
  4. Ah well, that figures. Nu era foarte transparent postul, dar cred ca noi doi avem altfel de prieteni pe facebook, dupa cum bine ai zis :)
    Si inteleg. Personal port o cruciada tacuta impotriva excesului si superficialului. E ceva dubis in cuplurile are au prea multe poze pe facebook impreuna si prea multe dialoguri prin wall-posts and such, dar problema mea nu e legata neaparat de superficialitatea relatiei (pana la urma nu pot judeca ceva din care nu fac parte) ci mai degraba de impulsul de-ati face relatia si miscarile ei de zi cu zi, publice. Eu personal, sunt destul de discret in ceea ce priveste viata personala si nu ma simt bine sa mi-o afisez in semi-public.

    ReplyDelete